Vår natur

Vakås er etablert i den tidligere Prestegårdsskogen, hvor det er mye forskjellig natur å oppleve for de som tar seg tid til å stoppe opp og nyte den.

Da Tomtefestelaget ble dannet, var det noen som plantet ut forskjellige typer bjørk i området. Noen av disse er felt med tiden, men det er også mulig at både opprinnelige og etterkommere fortsatt finnes. Se litt på bjørketrærne når du går tur (med eller uten hunden).

På Leikarvollen vokser blåveis og hvitveis. Seinere på sommeren finner vi en plante som har betennelsesdempende virkning. Noe å tenke på for fremtiden? Dessuten finner vi noen merkelige planter om våren. Og på sommertid er det søte moreller i flere farger å hente fra mengder av ville kirsebærtrær. Om høsten er det masse hasselnøtter å finne. Og nyper og andre bær til fuglene.

Like ved utsiktspunktet vokser greiner av en lind. Den kan ha stått der i tusen år, da dette treet vokser opp, faller ned, mens nye skudd vokser opp igjen. Tenk, helt fra middelalderen! Se om du kan finne det!

Rådyr, en rev er sett der i vinter, frosker, kanskje salamandere? For et par år siden så vi at hønsehauken hadde gått løs på en skjære, rett nedenfor bålplassen. Dette er litt av det ville livet som vi har rett ved siden av oss her på Vakås.